Кадър ДБ, Фейсбук Гражданите излязоха на протест и очевидно показаха, че така повече

...
Кадър ДБ, Фейсбук Гражданите излязоха на протест и очевидно показаха, че така повече
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме предсрочни избори, оставка на Гешев и реформа във ВСС

Кадър Демократична България, Фейсбук 

Гражданите излязоха на протест и явно демонстрираха, че по този начин повече не може да се продължава. В центъра на тази рецесия е беззаконието, а тези, чиято привилегия е беззаконието, осребряват това безвластие.

Това би трябвало да бъде спряно. Не можем да не подкрепим десетките хиляди български жители. Тези жители би трябвало да могат и сами да вършат и внасят закони, съобщи водачът на " Демократична България "  Христо Иванов на ексклузивен брифинг, съобщи Актуално.ком.

Гражданите чакат рестарт на правовата и демократична страна, уточни той- Според него задфасадната власт се реализира от Бойко Борисов, само че тази власт е слаба. " Реалната власт в задкулисието се държи от Делян Пеевски и това, което назоваваме събирателно сараи. 

Това би трябвало да бъде спряно, това желаят жителите на улицата ", уточни той.

Той добави, че са нужни предварителни парламентарни избори. Иванов напомни, че " Демократична България " е била първата политическа мощ, която се е противопоставила на избора на Иван Гешев за основен прокурор.

Отговорът на апела за оставка на Гешев би трябвало да бъде не просто тази оставка. Демократична България първа се разгласи против номинацията на Гешев и спря акцията за локалните избори, с цел да излезе на митинг против тази кандидатура,обясни Иванов.

Нужна е промяна на Висш съдебен съвет, който би трябвало да бъде дефинитивно разграничен. Трябва да се резервира една минимална социална квота, а настрана изборът на основния прокурор би трябвало да се повери на Народното събрание.

" Свидетели сме на прокурорска власт. Иван Гешев се държи като политически състезател, като част от една мафиотска организация и не счита, че дължи някому пояснение. Затова би трябвало да има отчетност на основния прокурор пред Народното събрание ", съобщи Христо Иванов.

„ Рецептата за смяната се разделя на две огромни елементи. Едната, която представяме пред скоби, е тези ограничения за рестарт на българския правов ред и българския либерален развой. На второ място стоят концепциите и оферти за радикална рационализация на страната. Тези хрумвания ще представим като част от нашата управническа платформа, с която ще се явим, уповавам се на скорошните предварителни избори “, заключи Христо Иванов.

С ултиматум за оставката на вътрешния министър на МВР приключи онлайн изказването на " Демократична България ".Генерал Атанас Атанасов изиска Млaден Маринов да си подаде оставката до 18 ч. през днешния ден или министър председателят Борисов да му изиска. В противоположен случай те и симпатизантите им ще бъдат на митинг пред Министерството на вътрешните работи от 18 ч.Причините за настояването са три. Едната е насилието, което служители на реда са проявили към някои от протестиращите през иминалите дни.

Втората е обстановката край " Росенец " в събота, когато служители на реда не допускаха искащите да плажуват до дребния скалист плаж до летните сараи на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и третата причина е следствието на " Антикорупционния фонд ", озаглавено " Осемте джуджета ". В него се твърди, че полиция пази " мутри ", както ги окачестви ген. Атанасов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР